По кратко боледување почина Миле Тапа, замина во бесконечноста, еден од македонските пионери во сите риболовни техники, опреми, тапи….

Многу риболовни стории останаа не раскажани, многу риболовни тајни и капитални сомови останаа недоснимени, но сите се вградени во колективна меморија на сите пријатели.

– Почивај во мир друже, бог да те прости. Бистро во небеските води, сочуство до фамилијата. Бистро друже. Посмртните останки ќе бидат изложени во Петок (17.12.2021) од 11 до 12 часот на гробиштата Бутел, објавено е на Фејсбук страницата Рибарска вистина.