Денеска почина првиот претседател на Комисијата за заштита од дискриминација, Душко Миновски.

Душко Миновски и беше познат на македонската јавност како човек кој има придонесено во насока на сузбивање на дискриминацијата, како теренски работник, а имаше и долгогодишно искуство како социјален работник.