Познатиот украински фудбалски тренер почина на 62-годишна возраст.

Прес-службата од Ростов објави дека починал поранешниот фудбалер и тренер Игор Гамула. Засега не се објавени причините за смртта.

Токму во Ростов, Гамула беше назначен за тренер по оставката на Миодраг Гроф Божовиќ во 2014 година.

Работел и како тренер во Таврија, Черноморец, летонска Даугава, Закарпатија и Ростов.

Заедно со СКА-Ростов, Гамула го освои Купот на СССР во 1981 година.

Последна работа му беше аматерскиот клуб од московскиот шампионат – Ираклион.