Постојат 5 причини зошто мртвите се појавуваат во соништата на своите најблиски

Таквите соништа имаат значително влијание врз ужалените. Многумина признаа дека токму соништата на кои имале средба со починатиот им помогнале успешно да го поминат процесот на жалост и да продолжат со животот.

Иако веќе не се со нас, најблиските кои починаа никогаш не нè напуштаат. Многу луѓе зборуваат за тоа како ги посетуваат во соништата, што може да биде многу реално и живописно. Таквите соништа се познати како – соништа за средби.

– Татко ми и мајка ми починаа пред повеќе од десет години, со разлика од една година. Околу шест месеци по секоја смрт, со секој од нив, па дури и со двајцата, сонував барем по еден многу живописен сон. А, тоа не беше обичен сон, чувството беше поинакво – вели д-р Патрик Мекнамара.

Таквите соништа често имаат заеднички теми:

– Починатиот се појавува, но некако е помлад и поздрав.

– Тој пренесува порака на охрабрување до оној што сонува за тоа, како на пример „Јас сум добро и сè уште сум со тебе“.

– Пораките на починатиот пристигнуваат повеќе телепатски или ментално, отколку што се изговараат со зборови.

– Сонот е понормален и пореален од бизарен, какви можат да бидат класичните соништа.

– Соништата се интензивни, како покојникот навистина да дошол да го посети, а оној што сонува се сеќава на сонот кога ќе се разбуди.

– Сонот има силно влијание врз некоја личност, некои луѓе и се менуваат потоа.

– После таков сон, се остварува што е правилно, а што не, или период на жалење или ширење духовни погледи.

– За традиционалните народи, соништата со средба со покоен беа целосно убедлив доказ дека постои духовен свет и живот после смртта – објаснува Мекнамара.

Тој додава дека дури и во денешното современо општество, ваквите соништа имаат значително влијание врз ужалените. Многумина признаа дека соништата за средба со починатиот им помогнале успешно да го поминат процесот на жалост и да продолжат со животот.

Постојат голем број причини зошто починатиот се појавува во соништа:

– Тие сакаат да побараат прошка или да решат проблем што го имале во текот на нивниот живот и кој останал нерешен.

– Тие нудат упатства за оние што останаа зад нив, нивна заштита или сакаат да ги предупредат за нешто.

– Тие сакаат да ги утешат оние што тагуваат за нив и да им кажат дека сè е во ред со нив и дека сега се „од другата страна“.

– Тие имаат порака за секој што ги сонува.

– Тие сакаат да им покажат на своите најблиски дека има живот после смртта.