Актерката Аманда Бајнс е во психијатриска установа. Таа во раните утрински часови во Лос Анџелес излегла на улица без облека, го запрела автомобилот и му рекла на возачот дека доживува психотична епизода.

Според изворот, Аманда Бајнс сама се јавила на 911 додека шетала гола по улица. Била одведена во блиската полициска станица, каде специјалист за ментално здравје оценил дека не и треба болничко лекување. Аманда Бајнс ќе биде хоспитализирана најмалку 72 часа, престојот може да биде продолжен.

На нејзината мајка и било одземено старателството во 2013 година поради дијагностицирано биполарно растројство на Аманда и поради неколку инциденти што актерката ги направила, вклучително и подметнување пожар во дворот на соседот.

Менаџерот на актерката не ги коментираше вестите за најновите случувања.