Тело на непозната жена е пронајдено во центар за рециклирање во Хартфорд, Бостон. Полициската управа во Хартфорд одговорила на пријавата дека во центарот за рециклирање е пронајдено тело на жена, пишува „Бостон“, пренесуваат српските медиуми.

Полицијата истражува и ѝ помага државната полиција на Вермонт. Во текот на истрагата, која е веднаш покрената, ќе се утврди идентитетот на жената чие тело е пронајдено. Се уште нема потврда дали се работи за телото на исчезнатата Ана Волш.

Да се ​​потсетиме, цел свет беше шокиран од исчезнувањето на Ана Волш од Белград, која исчезна на 1 јануари. Нејзиното исчезнување колегите го пријавиле на 4 јануари, додека нејзиниот сопруг Брајан бил уапсен на 8 јануари. Тој е обвинет за убиство на неговата сопруга.

ЕВЕ ШТО ТОЧНО „ГУГЛАЛ“: 20 језиви прашања кои сопругот на Ана ги пребарувал и со кои практично го опишува убиството

Брајан Волш е обвинет за убиство на неговата сопруга Ана, која по потекло е од Белград, 17 дена откако таа наводно исчезнала на новогодишната ноќ.

И додека по апсењето на 8 јануари тој беше обвинет само за доведување во заблуда на полицијата во текот на истрагата, обвинителството вчера откри нови докази против него врз основа на кои е обвинет за делото.

Меѓу откриените докази беше и пребарувањето откриено на iPad-от на неговиот син, чија содржина ги згрози сите што го читаа. Како што било утврдено, Брајан три дена барал како да се ослободи од телото, како да ја отстрани крвта, дали може да биде обвинет без пронаоѓање на тело…

Сето тоа го направил на 1, 2 и 3 јануари, додека тој ѝ изјави на полицијата на 4 јануари дека неговата сопруга го напуштила доот „за да се справиела со итна работа на работното место во Вашингтон“.

Врз основа на она што Брајан го „гуглал“ од 1 до 4 јануари, практично може да се реконструира целиот криминал. Сè започнало на првиот ден од 2023 година во 4:55 часот кога Брајан ја започнува својата ужасна потрага и завршува рано наутро на 3 јануари.

Од ова, може да се заклучи дека Брајан ја убил Ана во првите четири часа од 2023 година и дека постепено го отстранувал нејзиното тело, во следните 48 часа.

Ова е деталната историја на пребарувањата кои што вчера ги објавија обвинителите.

1 јануари 2023 година

4:55 часот – Колку време ќе помине пред телото да почне да смрди?

4:58 часот – Како да спречите распаѓање на телото?

5:20 часот – Како да го врзете телото?

5:47 часот – 10 начини да се ослободите од мртвото тело ако навистина ви треба

6:25 часот – Колку време е потребно да помине од нечие исчезнување за да се трага по него?

6:34 часот – Дали можете да фрлате делови од тело?

9:29 часот – Што прави формалдехидот?

9:34 часот – Колку долго трае ДНК?

9:59 часот – Дали може да се изврши идентификација на делумни останки?

11:34 часот – Распарчување и најдобри начини за отстранување на телото

11:34 часот – Како да исчистите крв од дрвениот под?

11:56 часот – Луминол за откривање крв

13:08 часот – Што се случува кога ќе ставите делови од телото во амонијак?

13.21 часот – Дали е подобро да се фрли облеката од местото на злосторството или да се измие?

2 јануари 2023 година

12:45 часот – Пилата е најдобрата алатка за сечење

13:10 часот – Може ли да ве обвинат за убиство без тело?

01:14 часот – Дали може да биде идентификација со скршени заби?

3 јануари 2023 година

01:02 часот – Што се случува со влакната на мртвото тело?

01:13 часот – Која е стапката на распаѓање на тело пронајдено во пластична кеса во споредба со површината во шумата?

01:20 часот – Дали сода бикарбона може да направи телото да мириса убаво?