Тешко е да се објасни што е хиромантија: некоја духовна пракса или цела наука. Но, едно е познато: постојат луѓе кои веруваат во ова учење илјадници години и дека е можно да се разбере судбината на една личност од линии на дланките.

Ние сме повеќе од сигурни дека буквите на нашите дланки се мали, но се истакнуваат. Сепак, таквите знаци кријат нешто тајно за вас … Па, погледнете ги вашите раце, дали имате буква?

Што значат буквите на дланките?

Буквата А носи среќа. Ако, меѓу трите букви од твоите иницијали, е присутна и првата буква од азбуката, вие сте родени под среќна ѕвезда.

Многу ретко буквата Б се наоѓа на дланката. Таа вели дека животот на нејзиниот сопственик е полн со постојани промени. Верувачите во овие тврдења, исто така, советуваат: ако ја имате оваа буква на вашата дланка, и имате близок или сакан со име со буквата “Б”, чувајте ја таа личност близу до себе. Таа ќе го промени твојот живот на подобро.

Буквата В исто така ретко се појавува и предвидува постојани промени во животот.

Буквата Г е за категоричните луѓе кои инсистираат на нивното мислење.

Буквата Д е знак на лоша среќа и постојан стрес. Се надеваме дека го немате овој знак …

Буквата Ж формира три реда: срцето, умот и животот. Овој знак му дава на еден човек весел карактер.

Буквата “И” е знак на трагачите по вистината и љубителите на патувањето. Сопствениците на овој знак имаат тенденција за длабоко размислување и претпочитаат осаменост.

Буквата К покажува промена. Луѓето со оваа буква на раце често гледаат пророчки соништа на кои треба да обрнат внимание.

Буква М – знак на среќа. Колку повеќе букви имате, толку повеќе ќе имате среќа! Ова е најуникатниот знак и значи дека човекот е мудар, вреден и амбициозен. “Луѓе М” се раѓаат лидери кои се способни да постигнат се што сакаат. Вие сте среќни ако сте во кругот на таквите среќници!