Ракометарката на Ростов на Дон и руската репрезентација Ана Сен на социјалните мрежи објави фотографија на која се гледа, како што вели, другата страна на паричката. На фотографијата се гледаат бројни модринки и гребаници на рацете по „вообичаениот“ натпревар.

„Другата страна на паричката. Многумина мислат дека спортот е големи плати, патувања, фитнес, медали, позитивни емоции итн. Но, не… Не е сè толку шарено како што изгледа, а денес ќе ви ја покажам другата страна на паричката. После секој натпревар, а понекогаш и после тренинг телото на ракометарката изгледа отприлика вака. И ако тоа е тешка игра, тогаш станува полошо. Мажот веќе е навикнат, но понекогаш вели: „Облечете се, покријте се, инаку никогаш не знаете што ќе мислат луѓето“, откри Русинката и продолжи:

„Добро е ако се гребнатини и модринки на рацете и стапалата, но, за жал, понекогаш завршува на лицето, очите, скршениот нос, а да не зборуваме за сериозни повреди. Значи, мои пријатели, пред да кажете дека спортот е лесен, размислете дали би можеле да ја преживеете болката и солзите на поразот и што е најважно, дали можете да станете и да продолжите понатаму.