Трагично настраданиот Матеј Периш (27) од Сплит негувал пријателство со неговата двојно постара сограѓанка Оља Ајнфалт Миховиловиќ (59), позната како Оља Вампирица. Во интервју за Објектив.рс, хрватската дизајнерка и поранешна учесничка во реалното шоу „Задруга“ вели дека меѓу нив настанала симпатија која се родила сосема случајно и сосема неочекувано.

Матеј, вели таа, често и кажувал за семејството, како живее со мајка си, како и дека има голема почит кон својот татко.

– Така беше и при нашиот последен разговор кога снимав настап пред музејот во Сплит. Се сликав пред бродот „Бакар“, кој според Матеј има посебна и сентиментална вредност за семејството Периш – вели Оља.

Според соговорничката, Матеј тогаш ѝ рекол дека на тој брод е роден Ненад Периш.

– На тој брод е породена бабата на Матеј и тоа е многу убав спомен за нив, за целото семејство, а особено за неговиот татко, кој чува слика од „Бакар“ во куќата. Се сеќавам дека Матеј тогаш се пошегува дека татко му не ја затворал вратата од куќата затоа што е роден на брод – тажно се сеќава соговорничката.

Ајнфалтова вели дека ѝ е многу жал бидејќи луѓето ги осудуваат пријателите на Матеј.

– Неговите пријатели се добри момци, не се проблематични. Ништо повеќе не можеа да направат, особено не после толку патување и алкохол. Тоа се млади момци, полни со еуфорија и адреналин, отишле да се забавуваат. Во таа состојба им беше тешко да се контролираат. За сите од Сплит, главниот град на Србија е синоним за добра забава.

Во разговор со Објектив, таа посочува дека Матеј никогаш не би се самоубил.

– Намерно не скокнал во реката, сигурна сум во тоа. Беше емотивно стабилен, авантурист. Сакаше да се забавува, да пие, сакаше виски. Верувам дека научил како треба со алкохолот бидејќи често го конзумирал, знаел да заглави на забави доста долго – вели таа.

Колку што знае, додава таа, Матеј никогаш не го пробал дрога.

– Не знам дали можеби конзумирал нешто како голем авантурист, но во нашите долги разговори никогаш не спомна дека нешто пробал. Не можам ни да поверувам дека доброволно скокнал во вода, но онака да ја изгуби контролата е можно само ако конзумирал некоја супстанца, заклучува таа.

📸

📸

📸