Жител на кавадаречко село е осуден затоа што со помош на пријател прикажал на социјалните мрежи како има се*с со магаре. За ова тој е осуден на парична глоба од 400 евра за кривичното дело „Задоволување на по лови страсти пред друг“. Обвинетиот не се жалел и пресудата е правосилна. Настанот се случил на 5 март годинава, околу 12.30 чaссот, во близина на фудбалско игралиште на селото каде живеел, пренесува СДК.мк.

-Обвинетиот маж вршел пол ово дејствие заради задоволување на своите пол ови страсти врз домашно животно – магаре, пред друго лице, кое со мобилен телефон го снимал пол овото дејствие и потоа снимката ја препраќал на други лица и јавно ја објавил на Фејсбук, пишува во обвинението со предлог за издавање на казнен налог.