Околу 17 часот и 55 минути во Центарот за оперативни и комуникации во Хрватска е пријавено дека едно лице се дави во езерото Крушевица (град Крушевица) во општина Славонски Шамац, соопшти полицијата.

Припадниците на ХГСС по 20 часот на дното на Крушевичкото езеро на околу 5 метри од брегот на длабочина од околу 6 метри пронашле мртво тело на млада жена.

Се работи за 18-годишна девојка.

– Продолжува натамошната работа со цел утврдување на идентитетот – соопштија од Полициската управа Брод-Посавина.