Десетгодишно девојче се удавило денеска попладне во хотелски базен во Неа Макри.

На лице место имало лекар кој извршил CPR (кардиопулмонална реанимација) на девојчето и повикал брза помош.

Повикот до Итната помош бил во 18:12 часот, а во 18:24 часот Брзата помош била во Здравствениот дом Неа Макри. За 10 минути на местото на настанот пристигнале два мотори и мобилна единица кои го пренеле онесвестеното дете во Здравствениот дом Неа Макри.

Во тек е истрага за причините за трагичниот инцидент.