– Вагит Алекперов, еден од најбогатите луѓе во светот, поднесе оставка како извршен директор на втората по големина нафтена компанија во Русија, Лукоил.

Во соопштението, Лукоил потврди дека Алекперов ќе се повлече од функцијата директор и претседател на компанијата.

Не е објаснето зошто Алекперов поднесе оставка, ниту кој ќе ја преземе функцијата.