Во врска со видеото објавено на социјалните мрежи и во некои медиуми, за арогантен возач кој направил повеќе прекршоци, ве известуваме дека настанот датира од 24.05.2020 година и дека во таа прилика полицијата поднесе прекршочна пријава против возачот, кој тогаш имал 22 години објави МВР на Република Србија.

Според полициското соопштение, дваесет и двегодишниот возач во 00 часот и 46 минути, управувајќи автомобил на улицата Поп Лукин, игнорирал сигнал од полициски службеник да го запре возилото, брзо продолжил да се движи кон улицата Бранкова, го преминал островот што го дели на лентата наменета за возила кои доаѓаат од спротивна насока и помина на црвено светло на раскрсницата кај Ушќе.

Полицијата го фатила на раскрсницата со Булевар Никола Тесла и Улица Стеван Марковиќ, каде бил информиран за сторените прекршоци и му врачил записник за контрола на учесниците во сообраќајот, кој одбил да го потпише.

Исто така, на 29.05.2020 година против дваесет и двегодишниот возач е поднесено барање до надлежниот суд за прекршоци во Белград.

Возејќи по улицата со полна брзина, маж и девојка во автомобил, во еден момент заобиколуваат друго возило и со полна брзина налетуваат на пешак кој ја преминува улицата на пешачки премин. Во последен момент успеваат да закочат, но она што дополнително ја зголемува нивната ароганција е тоа што цело време се смеат и врескаат од возбуда.