На 71 година денеска почна оперската певица Зорица Стошиќ. Веста за нејзината смрт ја објави Национална опера и балет. „Со длабока тага и жалење ја примивме веста за заминувањето на Зорица Стошиќ, оперска певица – мецосопран.

Настапувала во Операта при МНТ од 1977 година, во оперите „Набуко“, „Риголето“, „Норма“, „Мадам Батерфлај“, „Евгениј Онегин“, „Травијата“ и други.

Длабоко сочувство до семејството“, напишаа од НУ Национална опера и балет и се простија од Стошиќ.