Мајката на момчето кое исчезна пред 32 години, изјави дека средбата со човекот кој тврдеше дека е нејзиниот одамна изгубен син, била една од најголемите трауми во нејзиниот живот.

Бен Нидам имал година и пол кога исчезнал. Последен пат е виден на островот Кос во дворот на куќата на неговиот дедо во 1991 година. Момчето и неговата мајка се преселиле во Грција, како што изјаила таа, за да започнат нов живот.

Кели, мајката на Бен, пред неговото исчезнување мислела дека нејзиниот син е кај вујковците, но набрзо сфатиле дека момчето го нема. Во текот на полициската истрага се имаше сомнение дека еден од членовите на семејството е вмешан во неговото исчезнување, но немаше материјални докази дека некој го одзел момчето или му нанел штета.

Во 2016 година, полицијата се сомневаше дека Бен загинал истиот ден во несреќа во која учествувал локален рудар, но семејството на рударот негирало каква било поврзаност меѓу момчето и него.

Со години се шпекулираше што се случило со момчето. На 24 јули, денот кога исчезнал, неговата мајка Кери се појави во годишнината на ИТВ и рече дека ја контактирал маж кој мислел дека е нејзин син.

-Се убедуваше дека е Бен. Во неговиот живот се случуваа различни работи и имаше впечаток дека неговите родители не се негови родители. Откако разговарав со него, почнав да се убедувам себеси дека тој навистина е Бен. Размислував за тоа долго време. Многу тешко да не дозволите чувството да ве води, особено затоа што тој човек многу личеше на него“, рекла Кели.

Откако побарал ДНК тест, излегува дека момчето кое тврдело дека е Бен не е син на Кели.

-Срцето ми се скрши. Колку и да се обидов да се дистанцирам, не можев да го одвратам. Иако полицијата го затвори случајот во 2016 година, сè уште немаме ниту еден доказ што се случило со моето момче. Сè уште работиме да ја откриеме вистината, заклучила Кели.