Од вчера, Димитра Агиас во Лариса тагува за смртта на 47-годишниот нефролог Христос Кавлакудис, кој не можеше да се опорави од мозочниот удар што му се случи на работното место, во болницата Едеса, за време на дежурството на први мај мај.

Посебно саканиот во родниот град Димитра, веста за неговата загуба ги шокираше неговите соселани, но секако и сите оние кои имаа среќа да го познаваат.

За неговото семејство тој беше прекрасен син, сопруг, татко, брат и вујко. За неговите роднини, пријатели и познаници, достоен за восхит, едноставен, претставителен, благороден, со смисла за здрав хумор, светол, пријатен, вистинит, човек со традиција, вљубеник во обичаите и празниците на своето село, ги живееше и ги овековечи овие мигови со голема ревност, со верба во непоколебливи вредности и идеали.

За неговите колеги и за неговите пациенти, одличен лекар, прекрасна личност која помага, чесен, одговорен,