Пред гостувањето на Шведска во Австрија во 4. коло од квалификциите за Европското првенство во 2024 на 20 јуни, шведската телевизија „Виаплеј“ пушти една интересно видео во кое се расправаат Златан Ибрахимовиќ и Марко Арнаутовиќ, секако на српски јазик.

Прво австрискиот репрезентативец Арнаутовиќ дава изјава, по што доаѓа ред на шведскиот репрезентативец Ибрахимовиќ, кој му префрла дека ќе го „чека во Шведска“.

Арнаутовиќ му враќа: „Ајде, дојди сега“, но Златан додава: „Тука си дома, тука ти се пријателите, ќе те пуштам“.