Делчево е под вода. Од фотографиите и видеата што се шират на социјалните медиуми може да се види што направило страшното невреме. Реки течат по улиците на градот. Уништена е и дел од улицата „Вера Јоциќ“. Поплавени автомобили.

Возилата на дел од улиците во Делчево не може да движат и таму сообраќајот е во застој.

Врнежите од град кои биле со големина на лешник предизвикале штети на дел од раноградинарските култури и на дел од овошните насади. Од Општина Делчево апелираа до граѓаните да пријават евентуални штети.