Со развиорено знаме и тапани, познатиот јутјубер Стефан Лазаров тргна по невестата Марта, со која денес се жени. Се врти почетничко оро во населбата Аеродром. Тој и Марта беа долго во љубов пред да се решат за брак.

Традиционално, со музика и стари мкедонски песни, но и браќата Нуне, на трубите се оди дома по невестата. И таму, како што ни раскажа Стефан, ќе се тераат сите обични, ќе има и буткање на врата за да се земе младата.

Лазаров најави дека ќе прави традиционална македонска свадба со многу гости и дека сака голема веселба.