Осумгодишната Киара Горшиќ од Шибеник почина вчера, понеделник, 25 јули, во САД.

„Рајот стана побогат за уште еден ангел. Наше прекрасно девојче, никогаш нема да те заборавиме. Почивај во Божји мир, а искрено сочувство до родителите, сестрата и остатокот од семејството, а милиот Бог да им даде сила да продолжи“, оваа порака денеска ја објави здружението Агенти на добрината – Шибеник“.

Веста за ШибеникИН ја потврдија блиски до семејството.

Во 2021 година, на Киара Горшиќ и беше дијагностициран малигнен тумор на мозокот од IV степен, најагресивен од сите видови. По тешката операција на која била подложена, во Хрватска веќе немало лек за неа, поради што семејството собирало средства за да замине во САД на експериментално лекување.

Во хуманитарната кампања беа собрани околу 18 милиони куни, а Киара и нејзиното семејство отпатуваа во Сан Франциско на 20 декември 2021 година.