Поранешниот пратеник од Струга, Стојче Ковачевски, почина денеска, а веста за неговата смрт ја пренесе Радмила Шекеринска.

„Засекогаш замина нашиот другар, нашиот соборец социјалдемократ, доктор по интерна медицина и поранешен пратеник Стојче Ковачевски од Струга. Споменот на овој прекрасен човек засекогаш ќе остане во нас. Неговата чесност, принципиелност, праведност и преданост го правеа посебна личност во политиката. Сочувство до семејството!“, напиша Шекеринска на Фејсбук.