Нашето тело ни испраќа сигнали секогаш кога нешто не е во ред со нашето здравје. Доколку имате некои од следниве симптоми, лекот е лесн, но дијагнозата оставете ја на лекарот.

1. Континуиран замор и недостаток на воздух

Ако за време на секојдневните активности како што се одење, домашната работа или вежбање, се заморувате можно е дека вашето тело може да му недостасува железо. Нашите тела користат железо да се направи хемоглобин, содржани во црвените крвни зрнца, кои придонесуваат за пренос на кислород. Недостатокот на кислород во крвта доведува до чувство на постојан замор.

2. Кршливи нокти

Кога ноктите не се толку цврсти како што треба да бидат, лесно да се крши и се лупат, во право време е да се направи анализа на крвната слика.

3. Потреба за благо

Жените посебно кога се во ПМС имаат потреба за чоколадо, но наместо тоа земете мед или овошје.

4. Потреба за морски плодови

Може да се јави поради недостиг на јод.

5. Потреба за сол

Може да се јави поради некое воспаление во телото.

6. Крварење на непцата

Обично се случува поради недостаток на витамин Ц.

7. Сува кожа

Може да покажува дека ви недостига витамин Е, ко лесно може да го надокнадите со јаткасти плодови.

8. Опаѓање на коса

Може да се случи поради стрес, недостаток на витамини, но може да укажува и на циста на јајници.

9. Подочњачи

Може да се појават поради недоволен сон, но и поради недостаток на железо или проблеми со бубрезите.

10. Потреба за сирова храна

Може да покажува дека имате проблеми со црниот дроб.