Дваесет и двегодишниот Дејан Петковиќ од Босна и Херцеговина, кој на 2-ри декември беше тешко повреден во сообраќајна несреќа во Коњевиќ Поље, почина во болница во Тузла.

Петковиќ бил припадник на вооружените сили на БиХ, Третиот пешадиски полк – Првиот баталјон на РС.

Потсетуваме, при сообраќајката на магистралниот пат Зворник – Милиќи, во Коњевиќ Поље две лица беа повредени, од кои едно потешко.

Двајцата повредени биле во ист автомобил. Тие најпрвин биле префрлени во Општата болница во Зворник. Петковиќ потоа беше префрлен во Тузла, каде беше опериран. За жал, Дејан почина седум дена по операцијата.

Погребот ќе се изврши во недела на 12.12.2021 година во 13 часот на градските гробишта во Братунац.