Почина 17-годишен тинејџер кој бил на респиратор во белградската здравствена установа „Заводот за мајка и дете“, пишува Нова, а пренесува српската телевиизја Н1.

Потсетуваме, минатиот месец во „Заводот за мајка и дете“ во Белград на вештачка вентилација имаше три КОВИД позитивни деца: бебе од само неколку месеци, момче од 16 години и споменатиот тинејџер на 17 години.

Починатиот тинејџер бил на респиратор три недели.