Во неделата во грчкото летно одморалиште Сарти се удави Златко Белиќ (53) од Горњи Милановац.

Белиќ беше еден од менаџерите на рудникот за олово и цинк „Контанго“, поточно, работеше како технички директор.

Како што потврдија од оваа компанија, тие ќе се погрижат неговата сопруга и детето да се вратат во Србија.

– Сопруга е во целосен шок. Таа не може да зборува. Се очекува дека по завршувањето на постапката, телото ќе биде пренесено во Србија, каде што ќе биде погребан Златко – вели еден од познаниците на семејството.

Во 11.30 часот, сопругата на жртвата се јавила во компанијата и соопштила дека тој се удавил.

– Тој се удави од брановите во плиткото, иако беше пливач. Не знаеме ништо, но чудно е за нас, тие брзо го извлекоа, а реанимацијата траеше 45 минути – велат тие.

Според информациите што ги имаат, обдукцијата ќе се изврши утре во Солун.