„Блиц“ потврди дека во престрелката што се случила кај Младеновац загинале полицаец и неговата сестра. Полицијата започнала потрага по Урош Б.(21).

Во крвавиот пир ранил уште седум лица. Меѓу ранетите има и деца. Тој ги застрелал жртвите со автоматска пушка. Тој е осомничен дека е вооружен.

Како што вели изворот на „Блиц“, „сите во униформа“ и сите расположливи патроли биле испратени на потера во Младеновац и Мали Пожаревац.