Грчката јавност е зафатена од жалост по смртта на 37-годишната Катерина, која почина во Сивота, каде што работеше во летните месеци, јавуваат тамошните медиуми.

Според trikaladay.gr, 37-годишната е хоспитализирана во Универзитетската болница во Јанина, каде што била префрлена откако се здобила со аневризма на мозокот додека пливала во базен.

– 37-годишната Катерина беше особено позната и сакана во Трикала, бидејќи работеше во рестораните во градот, објавија медиумите.

Погребот на несреќната жена се случи изутрината во светата црква Панагија Фанермени Трикала.