Почина долгогодишниот адвокат по кривично право, Владимир Ракочевиќ, еден од најпознатите амкедонски адвокати во правната фела, кој цел живот се занимаваше со кривичната материја.

Веста на социјалните мрежи ја објави адвокатот Јанаки Митровски, кој напиша:

– На 92 години починал колегата Владимир Ракочевиќ, со 60 години право раздавање зад себе. Слава му!

Владимир Ракочевиќ (десно) – јавноста го памети како еден од адвокатите на Љубе Бошкоски