Ако имате Водолија во вашиот живот, навикнете се да слушате и добро и лошо во обичен текст.

Водолијата не е тип на личност која позади нечиј грб, а потоа му се смее поволно и учтиво ги задржува критиките.

Водолијата е легендарна. А, причината не е во тоа што Водолијата сака да ве повреди. Всушност, луѓето од овој знак мразат конфликти. Но, тие се држат до сопственото мислење. Тие знаат дека се интелигентни и интуитивни и многу ја ценат сопствената проценка на нештата, па затоа не гледаат смисла да се чува во тајност. Тие имаат силно чувство на самодоверба. Да „глувчат“ и да се однесуваат лицемерно не е за нив.

Ништо не им дава задоволство како добра дебата. Не сфаќајте погрешно – тие мразат да се расправаат околу самата расправија (Нешто што Овен, на пример, никогаш не би го одбил!) И мразат уште повеќе да се расправаат со будали. Но, ако имаат наспроти нив интелигентен соговорник, со кого нашле заедничка тема, тие уживаат во образложената презентација на различното гледиште.

Водолиите се исклучително отворени за тоа што мислат. Но, нема да ви биде лесно да знаете како се чувствуваат.

Типичниот Водолија познава секакви луѓе и има огромен социјален круг. Но, неговиот личен простор е свет за него. Тој не се чувствува удобно никому да му ги открива своите најдлабоки емоции, затоа обично има мистериозен сјај. Своите емоции ги крие зад фасадата на кул интелектуалец со луда смисла за хумор.

Ако се обидете да ја измамите Водолијата, ви посакуваме среќа – ќе ви треба! Овие луѓе имаат високо развиена интуиција и затоа, најдобриот пристап е да се биде искрен со нив.

Исто така е многу важно во вашата врска со Водолија да го почитувате неговото мислење и личниот простор. Водолијата не толерира луѓе кои нема да ги остават на мира ниту една минута. Потребно им е време во самотија да се занимаваат со хоби и да ја задоволат својата љубопитност, да гледаат филмови, да читаат или само да медитираат. Кога чувствувате дека бара повеќе простор, најдобро е да му обезбедите и да не поставувате непотребни прашања. Водолијата повторно ќе ве бара кога ќе биде подготвен за тоа.

Ако ја разбирате оваа потреба за далечина, ќе уживате во лојалниот и искрен став на вашиот Водолија. И на крајно паметен и искрен партнер и пријател!