Во Охридското езеро во текот на вчерашниот ден била излеана непозната течност, објави ТВМ.

Порталот пишува дека по пријава на граѓани, екологистите на „Грашница“ излегле на терен и ја констатирале посочената состојба.

Во најскоро време се очекува расветлување на еколошкиот инцидент.