Жител на Тетово објавува видео на кое се гледа дека денеска низ чешмите поврзани на градскиот водовод тече вода со чудна боја која е далеку од бистра и чиста.

Тетово е град каде постојано има рестрикции на водата за пиење а го раководи Теута Арифи, кадар на ДУИ која се претставува за зелена партија.

Дополнително Тетово е град со најмногу диви депонии по глава на жител во регионот.