Уште една трагедија го погоди регионот. Во Шведска почина Сабина Суљиќ (Ибрахимовиќ), а зад себе остави три ќерки, сопруг, мајка и сестри, јавуваат босанските медиуми.

– Сабина (Ибрахимовиќ) Суљиќ се пресели на „ахирет“ (другиот свет) во Шведска. Мајката оставила зад себе три женски деца и сопруг, мајка и сестри. Сабина е родена во Магашиќ, општина Братунац, јавуваат медиумите.