Земјотрес со интензитет од 4 степени според Рихтер вечерва е регистриран во Грција.

Епицентарот бил 159 километри од Лариса, на длабочина од 2 километри.

Земјотресот бил почувствуван и во Македонија, односно во Ресен, Охрид и Битола.