Слаѓана Митиќ, поранешна инспекторка во Врање и сопруга на неодамна починатиот поранешен директор на тутунската индустрија Врање, Драгомир Митиќ Гаце, почина во Белград на 65 -годишна возраст по кратко боледување.

Митиќ е родена во Врање во 1956 година, каде што завршила основно и средно училиште, а потоа дипломирала на Шумарски факултет со диплома инженер за преработка на дрво.

Долги години работела како инспектор за шумарство во Врање, а подоцна и во Белград во приватна компанија.

Нејзиниот сопруг Драгомир Митиќ Гаце ​​исто така почина во Белград пред дваесетина дена по кратко боледување.

Испраќањето на посмртните останки на Слаѓана Митиќ ќе биде во вторник, 12 октомври, од гробиштата Топчидер во Белград во 9 часот наутро, а погребот ќе биде истиот ден во 15 часот на гробиштата Шапранац во Врање, јавуваат локалните медиуми.