Покрај поседувањето на Библијата и верата во Бога во Северна Кореја се забранети уште многу други работи, како на пример Северна Кореја да се нарече Северната Кореја.

Ова е листата на 25 работи забранети од режимот на Ким Јонг Ун.

1. Вера во Бог- Пред 4 години 80 Христијани јавно стенкале поради тоа што поседувале Библија.

2.Забрането е да не се гласа. Секако се гласа за единствената опција.

3. Носење тексас – џинс. Поради тоа што тој се поврзува со најголемиот непријател на С. Кореја – САД.

4. Гледање на погрешни тв канали. Доволен е само државниот канал кој емитува пропаганда.

5. Бегање од затвор. Ова секако е забрането на секаде во светот, но ако го сторите во Северна Кореја сте ги осудиле вашите четири следни генерации на казна која ќе им ја одреди државата.

6. Читање на книги.

7. Правење на грешки. Неодамна еден уредник бил погубен поради тоа што направил правописна грешка.

8. Сурфање на интернет. Дозволени се само одредени сајтови.

9. Консумирање алкохол. Дозволен е само во одредени денови.

10 „Чирокана“- постојат 28 одредени стилови на фризура кои се дозволени за носење.

11. Излегувањето од земјата. Доколку некој побегне и биде пронајден, го враќаат во земјата и го погубуваат, можеби и целото семејство на бегалецот.

12. Живот во главниот град. Само на одредени луѓе им е дозволено да живеат во Пјонгјанг, секако тоа се луѓето од власта.

13. Порнографија. Пратење и гледање на вакви содржини значи директна егзекуција.

14. Прашањето кога е роден Ким?

15. Северна Кореја да се нарече Северната Кореја.

16. Фотографирање- важи за туристите. Одредени денови е дозволено да се фотографираат некои места.

17. Возење, генерално во Северна Кореја нема многу автомобили, околу 1 на илјада жители во просек.

18. Сарказам, а често и хумор.

19. Критика на власта , обезбедува „карта“ за рајот.

20. Потценување на Ким, дозволено е само обожување.

21. Меѓународни повици, кој и да се обидел да стапи во контакт со роднините во Јужна Кореја бил убиен.

22. Да се има свој став и мислење, всушност дозволено е само ако е во склад со ставот на власта.

23. Ајфон, Андроид, ПЦ…

24. Слушање на музика , дозволена е само музиката одбрана од режимот.

25. Симнување на пропагандните постери.