Младо момче на возраст од околу 30 години денеска трагично го загуби животот во близина на местото Горни Брег, дел од Општина Сента во Србија.

Момчето, како што дознава весникот „Нивости“ фаќало риби, но притоа направило голема грешка кое го чинела живот.

Имено, при рибарењето момчето со врвот од трската допрело на вод од далеководот и после струјниот удар починало на лице место.

Во тек е увидот на полицијата, пренесуваат српските медиуми.

ФОТО: Бранко Јаначковиќ/РАС Србија