Пејачот Аца Лукас реши да сними филм за турбулентниот период пред 2003 година, кога минуваше низ различни животни ситуации.

– Не беше особено лошо, но имав лоши фази и се чувствував лошо. Не можам да зборувам за тоа… Не користев хероин, земав кокаин, што исто така е многу лошо. После сето тоа, кога ќе се сетам на тоа време и што ме прави многу нервозeн во животот, што ти ги искривува тие работи во животот. Уште ако сте интелигентни, вашиот мозок работи така што за секоја лоша работа што ја правите наоѓате изговор како да сте најдобри на светот. Не ме уназади толку многу, имав среќа бидејќи сето тоа го издржав интелектуално – вели Аца.

– Имав некои пријатели кои го правеа тоа со мене, а тие беа многу постари од мене… Влегов во тие години кога тоа ми беше одвратно, прво извадив 4 обетки од ушите, а потоа скратив косата. Некои работи во овие години не се примерни. Тогаш доаѓаме до заклучок дека навистина е одвратно стар кретен тоа да го користи, тоа не еза ниедно време – додаде Аца.

На крајот откри дека мисли дека неговите деца, синовите Лазар и Андреј, како и ќерката Миљана пробале недозволени супстанци, но не ги конзумираат.

-Не се плашев дека моите деца ќе се обидат, сигурен сум дека пробале наркотици. Сите пробаа и никој не ги зема. Децата се во такви ситуации, тоа не може да ги заобиколи. Кога се возиме во авион, сите мислиме дека нема баш овој да падне и постои голема веројатност да не падне, а кога вашето дете ќе излезе во град и ќе помислите „Моето дете сигурно нема да проба“, бидете сигурни дека тоа ќе се случи – заклучил Лукас.