Вчера Обвинителството против Вељко Беливук, Марко Миљковиќ и уште 29 членови на нивната група поднесе обвиненија, по што за некои од нив стана јасно дека никогаш нема излезат од затвор, додека други со децении би биле таму.

Според неофицијални информации, за Беливук и Миљковиќ бил побаран доживотен затвор, што наводно го налутило Беливук до тој степен што тој врескал и ги нападнал своите цимери во неговата ќелија!

Обвинението, напишано на неколку стотици страници со сите докази и други обвинувања, беше испратено до судот за потврда. Според неофицијални информации од белградските медиуми, Беливук не ги примил добро информациите за обвинението.

– До последен момент се надеваше дека со помош на неговите пријатели ќе излезе однадвор. Меѓутоа, кога ја добил информацијата за обвинението, прво почнал да вреска во ќелијата и да пцуе, а потоа нападнал еден од неговите цимери кој се обидел да го смири, наведува извор на Ало за настаните.

Според него, Веља Невоља цело време викал и се заканувал.

– Викна: Ова нема да ви помине!- Neće vam ovo proći

Не е јасно кому точно се обраќал. За разлика од него, останатите уапсени останаа занемени бидејќи сфатија дека навистина е крајот и дека најверојатно повеќето од нив нема да бидат слободни со децении и нема да го видат светлото на денот – тврди изворот.

Според последните информации, Обвинителството ќе побара од судот да го продолжи притворот на обвинетите за уште 30 дена, бидејќи истекува во понеделник, 2 август.

– Судот треба да го потврди обвинението, а не е исклучено да биде дополнето – тврди извор од истрагата.

На списокот на жртви од Беливук-Миљковиќ се наоѓаат Пинк пантерот Милан Љепоја, Александар Глигоријевиќ Пуки, Горан Величковиќ Гокси, Лазар Вукишевиќ и Здравко Радојевиќ.