Трагедијата во Врање, дете починало додека си играло на гости кај баба и дедо.

Дежурниот јавен обвинител на Вишото јавно обвинителство Врање вечерва околу 23:00 часот бил известен дека на улицата Петра Лековиќа во Врање починало дете.

Седумгодишниот Д.Ш. од Сурдулица бил кај својот дедо и починал додека си играл. Според собраните податоци, до несреќата дошло откако детето скокнало од куп наредени греди, кои почнале да се движат и го повредиле детето во пределот на градите и главата.

Од здобиените повреди детето починало. На Одделението за итна медицина во Врање е констатирана смрт, а дежурниот лекар побарал обдукција.