Пејачката која се прослави на аудицијата на „Х-фактор“ од БиХ, Илма Карахмет имаше само 13 години кога целиот Балкан дозна за неа, потоа набрзо исчезна од музичката сцена, а овие денови е повторно во центарот на вниманието.

Имено младата пејачка летото 2018 година на свои 18 години го кажа судбоносното „ДА“ и се венчаше со својот избраник Седин Лукаќ.

Веста за нејзината венчавка се рашири со брзина на светлината, а многумина ја критикуваа пејачката бидејќи е многу млада, но пет дена по венчавката таа возврати со свои коментар.

-Да се сакате, тоа не значи да се гледате меѓусебно, туку да се гледате заедно во исти правец.

Инстаграм