Неколку години снимаше песни за оваа издавачка куќа и настапуваше како ѕвезда на „Гранд“, а потоа се случи нешто неочекувано.

Српската јавност остана во шоk која се појавила информацијата во медиумите дека Ренато Хенц е исфрлен од „Гранд“ продукција.

Самиот Ренато призна и искоментира дека соработката со Саша Поповиќ завршила.

– Имав настав кој не го пријавив каj Саша и Жика Јакшиќ, а тие за тоа дознаа. Договорот кој со „Ѕвездите на Гранд“ го потпишав не ги испочитував сите одредби, признал Ренато за српските медиуми.