Пролетното ветре вчера создаде необично убава глетка на улицата Максим Горки во центарот на Скопје.

Погледнете го прекрасниот „розов снег“ кој ја покри култната скопска улица.

Станува збор за „покривка“ од розови ливчиња од расцветаните јапонските цреши кои со години ја красат оваа скопска улица.

Погледнете ја оваа прекрасна глетка:

📸