Само луѓето со „најбистри“ очи можат да забележат ги бројките кои се скриени во оптичките илузии.

Оваа оптичка илузија ја состави веб-страницата за онлајн игри Jackpotjoy. Платформата вели дека анкетирала 100 луѓе за да открие колку е тешка оваа загатка.

Оваа фотографија има шарен дезен, а на фотографијата се крие бројка што не е лесно да се забележи. Само еден процент од луѓето можат да го видат бројот на оваа шарена фотографија.

Алекс Фагелсон од Jackopotjoy рече: „Навестувањето за решавање на оваа незгодна илузија е да ја одзумирате фотографијата. Тајниот број одеднаш ќе биде откриен! Среќно за секој што ќе ја реши оваа оптичка илузија“.

Оваа оптичка илузија го крие бројот 20 на дното на фотографијата. Нема ништо толку добро како оптичка илузија за да го натера нашиот мозок да работи добро.