Мајкл Престриџ од Флорида се вратила дома по долгата ноќна смена кога пред вратите видел огромен алигатор, долг скоро два метри.

– Она кога ќе се вратиш од десетчасовна смена во шест часот наутро и ќе го пронајдеш ова пред прагот, напишал на својот Фејсбук профил.

Кога го прашале што направил во тој момент, рекол: „Избегав! А потоа, откако кратко пцуев и се смеев, повикав полиција за да го фатат и поместат“.

Стекнал впечаток дека алигаторот изгледал луто па не сакал да се заджрува.

За алигаторите моментално е сезона за парење и бараат потенцијални партнери.