Ова сигурно не сте го виделе, галебот или ја убил верверицата или го нашол нејзиниот труп и го проголтал! Според неговите автори, видеото е снимено во Сплит и објавено на страницата Сплит и околу Сплит.

Галебот некако се бори со верверицата, не можејќи да ја проголта. Го проголта телото, но опашката е испакната. Но, на крајот целата верверица некако исчезнала во стомакот на галебот, пишува Слободна Далмација.

А сега кога некој зборува романтично за галебите…