Земјотрес од 3,6 степени утрово го стресе тетовскиот регион, а истиот беше почуствуван и во Скопје.

Според податоците земјотресот се случил околу 9 часот и 11 минути утрово, а епицентарот е на 8 километри од Тетово односно 32 километри од Скопје.

Потресот особено се почуствувал во местата Желино, Боговиње. Земјотресот се почувствувал и во Скопје.