Граѓани кои продолжениет викенд го минуваа во Грција велат дека за влез во Македонија се чека два часа на македонско-грчката граница.

На грчкиот дел од преминот се чека час и половина, додека задржувањето на „Богородица“ е околу половина час. Покрај македонски, има српски, косовски и грчки возила.

📸

📸