Посетител на зоолошката градина под отворено небо во тајландската провинција Чонбури спаси елен од питон, пренесува Азија Еден.

Видеото, како што наведуваат, е снимено минатата сабота и покажува дека влекачот се обидува да го проголта пленот. Сепак, пред да го проголта целиот елен, човекот почнува да го удира со гранка. Питонот го испушта еленот и бега во шумата.

Интернет-корисниците брзо не се согласија дали посетителот на зоолошката градина ја направил вистинската работа.