Жена од Виетнам останала бремена иако имала веќе ставено спирала.

Спиралата, која е еден вид на контрацепција ја користат повеќе од 150 милиони жени во светот. Но секако со секоја контрацепција ќе постојат и пропусти, како што и се случи на 34-годишна мајка од Виетнам, која родила дете иако имала веќе ставена спирала. А откако го родила имала што да види. Спиралата се прилепила за лицето на бебето кое ја држело во рака.

Оваа жена не знаела дека е бремена откако не почнал да и расте стомакот, но сосема заборавила на спиралата.

Таа спиралата ја ставила пред две години, како еден вид на контрацепција. Детето е родено во „Хаи Понг Интернашнал“ во Виетнам и тоа и е трето дете. Детето е родено во потполно здрава состојба но покрај тоа на лицето ја имало спиралата.

На фотографијата се гледа спиралата, кое може да се нарече како сувенир од мајчината утроба кој малото го донело на светот.

Спиралата е еден од најдобрите методи на заштита од бременост и го практикуваат многу жени. Сепак ова бебе премногу сакало да пристигне на светот.